Lisansüstü Eğitimde Yeni Alanlar, Yeni Fırsatlar

İstanbul Ticaret Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Güz Dönemi lisansüstü programlarına ön kayıtlar başladı. Lisansüstü başvuru belgelerinizi 09:00-18:00 saatleri arasında Eminönü yerleşkemize teslim edebilirsiniz.

57 dalda lisansüstü eğitim için online olarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Ticaret Üniversitesi’nde tercih maratonunun ardından lisansüstü program başvuruları süreci başladı.

Üniversite bünyesindeki 3 enstitüde bu yıl toplamda 40 yüksek lisans, 15 doktora programında eğitim verilecek.

İşletme (Tezli-Tezsiz)
İşletme (İngilizce) (Tezli-Tezsiz)
İktisat (Tezli-Tezsiz)
İktisat (İngilizce) (Tezli-Tezsiz)
Uluslararası Ticaret Hukuku ve A.B. (Tezli-Tezsiz)
Kamu Hukuku (Tezli-Tezsiz)
Özel Hukuk (Tezli-Tezsiz)
Sigorta ve Risk Yönetimi (Tezli-Tezsiz)
Sigortacılık (Tezli-Tezsiz)
Halkla İlişkiler (Tezli-Tezsiz)
Medya ve İletişim Sistemleri (Tezli-Tezsiz)
Muhasebe ve Denetim (Tezli-Tezsiz)
Uluslararası İlişkiler (Tezli-Tezsiz)
Uluslararası Bankacılık ve Finans (Tezli-Tezsiz)
İngilizce Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler (Tezli-Tezsiz)
Gayrimenkul Yönetimi (Tezli-Tezsiz)
Uygulamalı Sosyoloji (Tezli-Tezsiz)
Uygulamalı Psikoloji (Tezsiz)
Lojistik Yönetimi (Tezli-Tezsiz)
İnsan Kaynakları Yöneticiliği (Tezli-Tezsiz)
Aile Danışmanlığı ve Eğitimi (Tezli-Tezsiz)
Turizm İşletmeciliği (Tezli-Tezsiz)
İşletme
Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Hukuku
Finansal Ekonomi
Bankacılık
Muhasebe ve Denetim
Medya ve İletişim Çalışmaları
Özel Hukuk
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Endüstri Mühendisliği (Tezli-Tezsiz)
Bilgisayar Mühendisliği (Tezli-Tezsiz)
İstatistik (Tezli)
Matematik  (Tezli-Tezsiz)
Mücevherat Mühendisliği (Tezli)
Mekatronik Mühendisliği (Türkçe) (Tezli-Tezsiz)
Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) (Tezli-Tezsiz)
Siber Güvenlik (Tezli-Tezsiz)
İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezli-Tezsiz)
İç Mimarlık (Tezli-Tezsiz)
Bilgisayar Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği (Türkçe)
Mekatronik Mühendisliği (İngilizce)
Mücevherat Mühendisliği
İş Sağlığı ve Güvenliği

Dış Ticaret Enstitüsü

Doktora

Uluslararası Ticaret Türkçe (Tezli-Tezsiz)
Uluslararası Ticaret İngilizce (Tezli-Tezsiz)
Ticari Diplomasi Türkçe (Tezli-Tezsiz)
Ticari Diplomasi İngilizce (Tezli-Tezsiz)
Uluslararası Finans İngilizce (Tezli-Tezsiz)
Küresel Pazarlama ve Marka Yönetimi (Tezli-Tezsiz)
Uluslararası Ticaret Doktora Programı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, Bursa’da  ‘İşletme’, ‘Muhasebe ve Denetim’, 'İnsan Kaynakları Yöneticiliği’ ile ‘Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık’ dallarında yükseklisans eğitimi almak isteyenler için ön kayıtlar devam ediyor.

İlk kez açılan programlar

Bu yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde; Halkla İlişkiler ve Reklamcılık doktora programına;

Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde; İç Mimarlık tezli-tezsiz yüksek lisans programları, Siber Güvenlik tezli-tezsiz yüksek lisans programları ile İş Sağlığı ve Güvenliği tezli-tezsiz yüksek lisans  ve doktora eğitim programlarına;

Dış Ticaret Enstitüsü bünyesinde ise Küresel Pazarlama ve Marka Yönetimi yüksek lisans programı ile Uluslararası Ticaret alanında doktora programına ilk kez öğrenci alınacaktır.

Ön kayıt dönemi

Aday öğrenciler, lisansüstü ön kayıt başvurularını üniversitenin web sayfasından online olarak yapabilecek. Evrak teslimleri ise kayıtların son gününe kadar yapılabilecek. Mülakatlar ise 01- 05 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Programlar ekim ayından itibaren hafta içi 18:30-21:30 saatleri arasında yürütülecek.

Öte yandan, başvuru yapan adaylara, üniversitenin burs yönergesi ve anlaşmalı olduğu kurumlar çerçevesinde farklı oranlarda burs imkânları da sağlanıyor.

Yeni uygulama:

"Yüksek lisans için İngilizcem yeterli değil" diyenler için bu yıldan itibaren bir fırsat tanınacak. İngilizce dilinde yüksek lisans programlarına kaydolan ve İngilizce bilgi ve beceri düzeyi bu programlardaki dersleri akademik düzeyde izleyebilecek yeterlikte bulunmayan öğrenciler için Enstitüler Lisansüstü Yoğun İngilizce Hazırlık Programı oluşturuldu. Lisansüstü Yoğun İngilizce Hazırlık Programı’na en az başlangıç düzeyinde İngilizce yeterliliğe sahip olanlar başvurabilecek. Adayların İngilizce dil yeterliliği, İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olan “İngilizce Düzey Belirleme Sınavı” ile tespit edilecek. Program en fazla iki yarıyıl sürecek. İlk yarıyıl sonunda yapılacak İngilizce Yeterlilik Sınavı’ndan başarılı olanlar akademik programa devam edecekler. Başarılı olamayanlar ise;  ikinci yarıyılı tekrar etmek zorunda kalacak. Öğrenciler, bu program için ücreti lisansüstü programların paket ücretinin dışında bir ödeme yapacak ve programda geçirilen süre lisansüstü program sürelerine dâhil edilmeyecek.