Yüksek Lisans Öğrencilerimiz Bankacılık Kongresinde Bilimsel Çalışmalarını Sundular

Haber Tarihi: 22.05.2019
İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümünden mezun olduktan sonra eğitimlerine üniversitemizin Finans Enstitüsü Sermaye Piyasaları Yüksek Lisans Programında devam eden Mustafa Yaman ve Sefa Mete, Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Bankacılık Kongresinde bilimsel çalışmalarını sundular. Fakültemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Ayben Koy ve Dr. Öğretim Üyesi Hicabi Ersoy ile beraber hazırladıkları “ABD Doları / Türk Lirası Döviz Kuru Volatilitesinin Modellenmesi: 2001-2018 Dönemi” ve  “Bitcoin Fiyat Balonu İncelemesi” isimli çalışmalar, finans piyasalarındaki güncel konular arasından seçilmiştir.

ABD Doları / Türk Lirası Döviz Kuru Volatilitesinin Modellenmesi: 2001-2018 Dönemi isimli çalışmada elde edilen kanıtlar, döviz kurunun piyasaya gelen iyi (olumlu) ve kötü (olumsuz) haberlere farklı tepkiler verdiği yönündedir. “Bitcoin Fiyat Balonu İncelemesi isimli çalışmada ise Bitcoinde 05.02.2012-03.03.2019 dönemleri arasında dokuz farklı balon tarihi tespit edilmiştir.