TİCARET ailesi geleneksel iftarda buluştu

Haber Tarihi: 13.05.2019

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin gelenekselleşen iftar yemeği, İstanbul Ticaret Odası'na ait Cemile Sultan Korusu'nda yapıldı.

İftar yemeğine üniversitenin Mütevelli Heyet ve İTO Meclis Başkanı Öztürk Oran, İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Mütevelli Heyet Üyeleri, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri, İTO Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Develioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, TAI Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, üniversite üst yönetimi, akademisyenler, idari personel ve Öğrenci Konseyi üyeleri de katıldı.

İftar yemeği dolayısıyla ilk konuşmayı Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren yaptı. Ramazan ayının anlamına dikkat çeken Prof. Dr. Ekren, öğrencilerin daha donanımlı yetişmesi için üniversite yönetiminin eğitim-öğretim kalitesini sürekli artırmaya yönelik çalışmalar yaptığını vurguladı.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç ise Oda'nın bir kuruluşu olan üniversitenin artık 18 yaşında olduğunu belirterek, ''Süreç içerisinde üniversitemiz büyük bir gelişim gösterdi. Ancak bu yetmez, İstanbul Ticaret Üniversitesi Türkiye'nin en iyi, dünyanın da sayılı üniversitelerinden biri olmalı. İTO Yönetim Kurulu olarak gözbebeğimiz olan üniversitemize her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Mütevelli Heyet ve İTO Meclis Başkanı Öztürk Oran ise İstanbul Ticaret Odası'nın 400 bini aşkın üyesinin üniversitenin yanında ve destekçisi olduğunu vurguladı, ''Biz gerek İTO'da gerek üniversitede bir aile olduğumuzu düşünüyoruz. Zaten bir aile olabilmişsek başarı elde edebiliriz'' dedi. Oran, öğrencilere yönelik ise ''Biz istiyoruz ki öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da okulla bağlarını kesmesinler. Sizin imkânlarınız bizim zamanımıza göre daha geniş. Bu imkânlarınızı değerlendirin. Kütüphanelerden yararlanın, beşeri ilişkilerinizi geliştirin. Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Sizler arasından geleceğin bakanları, milletvekilleri, iş adamları, bürokratları ve yöneticileri çıkacak. İnanıyoruz ki güzel ülkemize çok büyük hizmetleriniz dokunacak. Bize düşen de sizlerin iyi yetişmesi için verebileceğimiz tüm desteği vermek'' dedi.