Yönetim Günleri'nden Gençlere Mesaj: Hep Yenilik Peşinde Koşun

İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü’nün düzenlediği 8. Yönetim Günleri’nde gençlere önemli mesajlar verildi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Eminönü Kampüsü’nde düzenlenen organizasyonun açılış toplantısına katılan İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, gençlere “Hayallerinize sınır koymayın” mesajı verdi. Toplantıda üniversitemizin Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hasan Büyükdede, Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, İstanbul Ticaret Odası Meclis eski Başkanı Atalay Şahinoğlu da birer konuşma yaptı.

Hayallerinizi Sınırlamayın

Rektörümüz Prof. Dr. Nazım Ekren'in “hoş geldiniz” konuşmasının ardından kürsüye gelen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, görevi devretmeden önce öğrencilerle son buluşmasında hayattan kesitler eşliğinde tavsiyelerini sıraladı. “Her zaman büyük düşünmeye çalışın. Aksi halde ilerleyemezsiniz” diyen Yalçıntaş, büyük düşünebilmek için hayalleri de kısıtlamamak gerektiğinin altını çizdi.

Girişimciliğin önemini vurgulayan Yalçıntaş, öğrencilerden de her zaman girişimci olmalarını ve yeniliklerin peşinden koşmalarını istedi. Yalçıntaş, “Değişime kapalı olmak sizi hiçbir zaman ileri götürmeyecek. Toplumsal değerlere yabancılaşmadan evrensel değerleri özümsemeye çalışın ve uyum gösterin. Dünya ile bütünleşin” dedi.

Hobileriniz Mutlaka Olsun

Gençlere, kendilerine hobiler edinmelerini de tavsiye eden Yalçıntaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “İster bir sanat dalıyla, ister bir zanaatla ilgili olsun mutlaka hobi edinin. Hobiler sizi hem dinlendirecek hem de size farklı bakış açıları getirecek. Asla okumayı ihmal etmeyin. Unutmayın, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.”

Yalçıntaş, konuşmasının sonunda gençlere, “Bütün bunları yapabilmek için en önemli şey sağlık. O nedenle sağlığınıza çok dikkat edin. Sağlık olmadan hiçbir şeyi iyi bir şekilde yapamazsınız” diye konuştu.

Geleceğinize Katma Değer Katın

Toplantıda konuşma yapan üniversitemizin Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hasan Büyükdede de, gençlerin geleceklerini planlarken yakınlarının, iş dünyasından tanıdıklarının ve staj döneminde tanıştıkları kişilerin deneyimlerinden mutlaka istifade etmeleri tavsiyesinde bulundu. Büyükdede, “Bugün sattığımız, ihraç ettiğimiz bir ürünün değeri 3 ise bunu 5'e veya bir misline çıkarmak için katma değere dair ne varsa ona kafa yormanız gerekiyor. Bu sizin de geleceğinizin katma değeri olacaktır” mesajı verdi.