Hırvatistan'da Girişimcilik Kampındaydık

Avrupa Birliği'nden sağlanan mali destekle Hırvatistan'da oluşturulan Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Girişimcilik Öğrenim Merkezi tarafından organize edilen Girişimcilik Kampı Dubrovnik'de gerçekleşti.

Dubrovnik Palace Hotel'de 3 gece 4 günlük olarak gerçekleşen organizasyonda 8 ülkeden (Arnavtuluk, Montenegro, Bosna Hersek, Kosova, Hırvatistan, Sırbistan, Makedonya ve Türkiye) öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Organizasyonda, girişimcilik kilit becerilerinin geliştirilmesi; olmayan iş alanlarında içinde lisans düzeyinde eğitim ve girişimcilik teşviki; kurumsal odaklı eğitim ihtiyaç analizi; iyi bir politika ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması ve tanıtımı konuları gündeme geldi.

İstanbul Ticaret Üniversite'sinin de açtığı stant ile temsil edildiği organizasyonda ziyaretçilere girişimcilik eğitimleri ve "girişimciliği bir kültür haline getirme" çalışmaları konusunda bilgiler verildi. Standı ziyaret eden Hırvatistan Girişimcilik ve Zanaat Bakanı Yardımcısı Drazen Pros, TeknoPark İstanbul'la ilgili bilgiler aldı. Üniversitemizi öğrencilerimizden Bahadir Kaya'nın temsil ettiği organizasyon Dubrovnik şehir gezisiyle son buldu.