Mısır, Yemen ve Kazakistan Fuarlarında Üniversitemizi Tanıttık

İstanbul Ticaret Üniversitesi uluslararası tanıtım maratonuna yenilerini ekledi. Üniversitemiz
Mart ayı içerisinde  Yemen, Kazakistan ve Mısır’daki uluslararası eğitim fuarlarına katıldı.

Yemen’de Türk Eğitim Fuarları Haftası

Yemen’in başkenti San’a ve Aden şehirlerinde
02-08 Mart 2013
tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Yemen Büyükelçiliği tarafından organize edilen “Yemen’de Türk Eğitim Fuarları Haftası” etkinliğine katılan tanıtım ekibimiz, Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştayı, Yükseköğretim Kurulu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü temsilcileriyle birlikte bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu.

Yemen Eğitim Bakanı ve diğer yetkililerin de ziyaret ettiği etkinlikte, Yemenli öğrencilere üniversitemizde öğrenim görmenin avantajları anlatıldı. Organizasyon çerçevesinde çeşitli resmi ziyaretler de gerçekleştirildi.

Yemen el Reşid Okulları yöneticileri ile üyesi olduğumuz İstanbul Uluslararası Eğitim Platformu’na üye üniversitelere öğrenci gönderilmesi yönünde işbirliğine yönelik prensip kararlarının gündeme geldiği toplantılarda üniversitemizi Uluslararası Ofis’ten Ayşen Baylak ve Fatma Kabaoğlu temsil etti.

Kahire ve Kazakistan'da Üniversitemizi Tanıttık

Üniversitemiz,
17-19 Mart 2013
tarihlerinde yurtdışı tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Kazakistan’ın Almatı ve Astana şehirlerinde gerçekleştirilen ve dünyanın 18 farklı ülkesinden 100’e yakın üniversite ve eğitim kuruluşunun katıldığı uluslararası eğitim fuarına katıldı. Bu fuardan sonra üniversitemiz
24-25 Mart 2013
tarihlerinde ise Kahire’de gerçekleştirilen Türk Üniversiteleri Fuarı etkinliğine katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Mustafa Aydın’ın açılışını yaptığı fuarda Büyükelçi Botsalı, Türkiye’de yükseköğrenim imkânlarına değindi. Ülkemizin ve sektör temsilcilerinin Mısırlı öğrencilere yönelik pozitif yaklaşımından söz eden Botsalı, standımızı da ziyaret etti.

Kahire’de iki farklı uluslararası okul ziyaretinin de gerçekleştirildiği etkinliklerin yanı sıra bine yakın öğrencinin ziyaret ettiği fuarda, üniversitemiz standına da ilgi yoğundu.

Fuar öncesinde sayın büyükelçimizin elçilik konutunda katılımcılara verdiği yemekte, Mısır’ın Türkiye’deki eğitim sektörü açısından  potansiyelinin altı çizilerek önümüzdeki aylarda elçiliğin destekleriyle ikinci bir organizasyonun gerçekleştirilmesi yönünde kararlar alındı. Kahire’deki tanıtım etkinliklerine üniversitemizi temsilen Uluslararası Ofisten Ayşen Baylak ve Fatma Kabaoğlu katıldı.