İspanya Üniversiteleri ile Akademik İşbirliği

İspanya’nın Gırnata, Kurtuba ve Nebrija Üniversiteleri ile akademik işbirliği için yeni adımlar atıldı.

Bugüne kadar sayıları 30’u geçen yabancı ülke üniversiteleri ile akademik işbirliğine giden üniversitemiz, Mart ayı içerisinde İspanya’nın Gırnata, Kurtuba ve Nebrija üniversiteleri ile akademik işbirliği anlaşmalarına imza attı.

Üniversitemizin uluslararası ilişkilerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen İspanya ziyaretinde, Gırnata Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası Hareketlilik Bölümü Direktörü Dr. Carmen Caballero Navas ile iki kurum arasında akademik işbirliğine gidilmesi konusunda mutabakata varıldı. Karşılıklı protokol ve memorandum metinlerinin teatisinin ardından Gırnata Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni ziyaret eden Oğurlu, Fakülte Dekanı María del Mar Holgado Molina ve üniversitenin uluslararası ilişkilerden sorumlu Dekan Yardımcısı Francisco Javier Montoro Ríos ile görüştü. Görüşmelerde, Gırnata Üniversitesi ile yürütülmekte olan üç European Community Action Scheme for the Mobility of University Students (ERASMUS) anlaşmasına ek olarak, yeni bir ERASMUS anlaşması daha imzalandı.

Prof. Dr. Yücel Oğurlu daha sonra  Kurtuba Üniversitesi’nin uluslararası ilişkilerinden sorumlu olan Rektör Yardımcısı Dr. Carmen Galán Soldevilla ve Uluslararası Ofis Direktörü Dr. Antonio Ruiz Sánchez’i ziyaret etti. Verimli geçen ziyaretin sonunda iki üniversite arasında akademik işbirliği ve ERASMUS anlaşması imzalandı. Öte yandan Madrid’de bulunan Nebrija Üniversitesi’nin Uluslararasılaşma Birimi Sorumlusu Bruno Pujol ile Uluslararası Programlar Direktörü Tamara Rodil Cuadrado geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu Sütlüce Kampüsü’ndeki makamında ziyaret etti.

Üniversitemizin ERASMUS Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Rana Atabay ile Uluslararası Ofisimizden Serdar Çöp’ün de katıldığı ziyarette iki kurum arasında yapılabilecek akademik işbirliği konusu görüşüldü. Ziyaretin sonunda uluslararası ilişkiler, iletişim, turizm işletmeciliği, işletme, ekonomi bölümlerini kapsayan ERASMUS anlaşması imzalandı.