Adyghe Devlet Üniversitesi İle 2. Eğitim Protokolü

İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Rusya’nın Adyghe Devlet Üniversitesi arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Ticaret Üniversitesi’nin Eminönü Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Adyghe Devlet Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Rachid Khunagov, Adyghe Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Susanna R. Tlekhatuk ile üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Prof. Dr. Abdülhalim Zaim katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Nazım Ekren, iki üniversite arasında daha önce imzalanmış olan protokole işlerlik kazandıracak uygulamaların başladığını vurguladı. Ekren, ‘’Eğitim  işbirliği protokolü çerçevesinde, Adyghe Devlet Üniversitesi öğrencilerinin Türkiye’de staj yapmalarını, öğretim üyeleri arasında karşılıklı araştırma ve proje geliştirmelerini ön görmüştük. İlk adımda 5 öğrenci geldi. Bu yıl 10 Turizm İşletmeciliği, 5 Bankacılık ve Finans, 5 de Uluslararası Ticaret bölümü öğrencisinin Türkiye’ye gelip staj yapmalarına imkân sağlayacağız. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden de Adyghe Devlet Üniversitesi’ne öğrenci göndereceğiz,” dedi.

Protokolün öğretim üyesi mübadelesini de kapsadığı söyleyen Ekren, “Üniversitemizin öğretim üyeleri ve öğrencileri Adyghe Devlet Üniversitesi’nde Rusça öğrenmeye gidebilecek. Ayrıca gelecek yıl Adiyghe Cumhuriyeti'nin  başkenti Maykop’ta Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde üniversitelerin ve iş dünyasının rollerini konu alan ortak bir konferans düzenleyeceğiz,” açıklamasını yaptı.

Adyghe Devlet Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Rachid Khunagov da, protokolün en iyi şekilde uygulanması için çaba harcayacaklarını söyledi. Khunagov, “Gelecek yıl üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştireceğimiz konferansın iki ülke işadamları arasındaki ilişkileri kuvvetlendireceğini umuyoruz. Çünkü Adyghe Cumhuriyeti’nde Türk iş adamları ile işbirliği yapmak isteyen birçok işadamı var. İki üniversite arasındaki işbirliği; öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve iş dünyası için memnuniyet verici gelişmelerin yaşanmasına vesile olacaktır,” ifadelerini kullandı.

İmza töreninin ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Nazım Ekren, konuklarına üniversitenin faaliyetleri konusunda bilgiler verdi.