2020 – 2021 Akademik Açılış Töreni Yapıldı

Haber Tarihi: 05.10.2020
İstanbul Ticaret Üniversite 2020 – 2021 Akademik Yılı açılı töreni Sütlüce Kampüsü Konferans Salonu’nda yapıldı. KOVİD-19 salgını nedeniyle salona sadece Mütevelli Heyet Başkanı Öztürk Oran, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ve Rektör Prof. Yücel Oğurlu’nun yanısıra fakülte dekanları ve enstitü müdürleri katıldı. Program internet üzerinden canlı yayınlandı.

Törende bir konuşma yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üniversitenin ek yerleştirmeler sonunda doluluk oranının yüzde 96’yı aştığını belirterek yeni kayıt olan bin 400 lisans öğrencisini tebrik etti.

Prof. Dr. Oğurlu, üniversiteler bin yıldan uzun süredir varlığını sürdüren en köklü kurumlar olduğunu kaydederek İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin değişen ve büyüyen rekabet ortamında önemli başarılar elde ettiğini vurguladı. Mart ayında başlayan KOVİD-19 salgını nedeniyle Nisan ayından beri dersleri online ortamda sürdürdüklerini belirten Prof. Dr. Oğurlu, bu sene de ilk altı haftada derslerin online devam edeceğini, sonraki süreç için ise YÖK ve Sağlık Bakanlığı’ndan gelen yönlendirmelere göre hareket edeceklerini söyledi.

GÜÇLÜ ONLİNE EĞİTİM ALTYAPISI

Üniversitenin online eğitim altyapısının çok güçlü olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Oğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Okulların tatil edilmesi kararının alınmasının hemen ardından bir hafta gibi kısa bir sürede son derece başarılı bir uzaktan öğrenim yapısı kurularak aktif edildi ve anında müdahalelerle sistem en iyi şekilde işletildi. Hiçbir sorun yaşanmaması için akademik ve idari personelden oluşan ekibimiz sürekli çalıştı. Uzaktan öğretim sistemimiz ilk gününde yüzde 98, ikinci gününde ise yüzde 100 başarıya ulaştı.”

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ PROJE SAYISINDA DA BİR NUMARA

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin başarılarına da değinen Prof. Dr. Oğurlu, şu ifadeleri kullandı:

“Üniversitemizdeki akademisyenlerimizin ulusal ve uluslararası indekslere giren yayın sayıları her geçen gün artıyor. Son bir senede 139 kitap ve kitap bölümü ile 300’ün üzerinde indekslere giren makale yazıldı. Sporcu öğrencilerimiz çeşitli başarılar elde ediyor, farklı kurumlar tarafından desteklenen ve ödüllendirilen çok sayıda projemiz var. Son bir yılda başlayıp süren 27 proje var. Öncesinden başlayıp biten proje sayısı ise 23. 11 proje ise başvuru veya onay aşamasında bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan roket takımımız Teknofest’te Türkiye ikinciliği elde etti. Takımıza ayrıca tasarım özel ödülünü aldı.”

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Oğurlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gerek eğitim hayatınız sırasında ve gerekse sonrasında daima her türlü yanlışa karşı olup hakikatin yanında yer almanızı, tarih ve geleneğimize sahip çıkarak milli ve manevi değerlerimizi korumanızı tavsiye ediyorum. Farklılıkların birer zenginlik kaynağı olduğu bilinciyle hareket ederek farklılıklara hoşgörüyle yaklaşacağınıza ve bu şekilde toplumsal barışın tesisine katkı sunacağınıza inancım tamdır.

Kısacası İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin öğrencileri ve mezunları olarak topluma yön veren insanlar olacağınıza inanıyorum. Bizler de bu vesileyle daima sizlerle gurur duyacağız. Hepinize eğitim ve kariyer yolculuğunuzda başarılar diliyorum.”

İTO BAŞKANI AVDAGİÇ: ÜNİVERSİTEYE DESTEĞİMİZ SÜRECEK

İTO Başkanı Şekib Avdagiç de yaptığı konuşmada İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni; “bu şehre, bu ülkeye ve gençliğimize karşı bir sorumluluğun adı” olarak gördüklerini belirtti. Avdagiç, ilk günden beri kayıtsız şartsız, bütün güçleriyle üniversitenin yanında yer aldıklarını, eğitimin niteliği için gerekli en iyi fiziksel ortamdan burs desteklerine kadar her türlü imkanı tereddüt etmeden sunduklarını söyledi.

Üniversiteyi ticarethane olarak değil, gençleri geleceğe hazırladıkları bir eğitim yuvası olarak gördüklerini vurgulayan Avdagiç, şunları söyledi:

“İstanbul Ticaret Üniversitesi, sıradan bir vakıf üniversitesi değildir. Türkiye ekonomisinin lokomotifi İstanbul’u temsil eden İstanbul Ticaret Odası’nın üniversitesidir. İşte biz bu farkın anlaşılmasını, bu algının oluşmasını sağladık. Şükürler olsun ki Üniversitemiz, hedefleriyle, verdiği eğitimin niteliğiyle, yetiştirdiği öğrencilerin güçlü potansiyeliyle, artık büyük bir özgül ağırlığa sahiptir.”

Avdagiç, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden mezun olan gençlerin hem kendi geleceklerini hem de ülkelerinin geleceğini aydınlık kılarak büyük hizmetler edeceklerini söyledi.

ÖZTÜRK ORAN: BİR DAVANIZ OLSUN

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Öztürk Oran da yaptığı konuşmada yıla uzaktan eğitimle başlandığını kaydederek bir an önce yüzyüze eğitime geri dönmeyi dilediklerini söyledi. Üniversitenin her yıl başarılarını katlayarak arttırdığını belirten Oran, her sene öğrenci sayısının ve niteliğinin arttığının altını çizdi.

Oran, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Heyecanlısınız biliyorum. Hayalleriniz büyük hissediyorum. Hayal demek hedef demektir Genç arkadaşım. Hayal etmekten geri durma! Tabii onlar için çalışmayı da unutma. Yoğun çabalar göstererek, zorlu bir sınav sürecinden geçtiniz. Ama esas imtihan gerçek hayattır. Azminiz, iradeniz, hayalleriniz, disiplininiz ama en mühimi de ahlakınızla imzanızı atacaksınız bu sınav kağıdına. Gözünüz hiç korkmasın. Hayat olabilecek en güzel imtihan. Okuldaki sınavlara benzemiyor. Nefes aldığınız her an hatanızı düzeltme şansınız var. Sonsuz fırsatlarıyla, bereketiyle yaşayacaksınız hayatı.  O yüzden asla pes etmeyin, karamsarlığa düşmeyin. Tutku demek aşkla, gönülden bağlı olduğunuz dava ise, hırs o davaya hizmet etmek için ortaya koyduğunuz mücadele ateşidir. Bu hayatta gönülden bağlı olduğunuz davanız memleketiniz olsun, hırsınızı kendinizi ve onu daima yükseltmek için kullanın.”

Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.