Akademisyenimizin “Bakım Planlaması” Kitabı 4. Baskıyı Yaptı

Haber Tarihi: 28.08.2020
İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Köksal’ın Bakım Planlaması kitabının dördüncü baskısı çıktı. Yeni baskı genişletilerek ve gözden geçirilerek yayınlandı.

Bakım Planlaması kitabı, Prof. Dr. Köksal’ın farklı üniversitelerin endüstri mühendisliği bölümlerinde lisans seviyesinde uzun yıllar anlattığı “Bakım Planlaması” derslerinin notlarından, çeşitli kaynaklarda yer alan problemlerden ve özel sektördeki uygulamalarından sağlanan örneklerden oluşuyor.

Seçkin Akademik ve Mesleki Yayınlar tarafından yayınlanan kitapta bakım politikaları anlatılarak bazı tipik bakım problemlerinden örnekler veriliyor. Sonraki bölümlerde ise Güvenilirlik, Yenileme Modelleri ve Sonlu Kaynak Kuyruk Modelleri ele alınıyor. Kitap, endüstri, makine, imalat mühendisliği ve işletme bölümü öğrencilerine yönelik hazırlansa da bu alanlarda çalışan profesyoneller için de bir kaynak niteliğinde.