BISTLAB’de Türev Piyasalar Seansı

Haber Tarihi: 10.04.2019

Borsa İstanbul Türev Piyasalar Ürün Geliştirme Direktörlüğü Yöneticisi Kerem Aksoy, Borsa Uygulama ve Finans Simülasyon Laboratuvarı (BISTLAB)’nda Doç. Dr. Ayben Koy’un Türev Ürünleri dersine katıldı. İşletme Fakültesi Lisans öğrencileri ve Finans Enstitüsü yüksek lisans ogrencilerine Borsa İstanbul’un canlı ekranlarında türev piyasalarda işlem yapmayı anlatan Aksoy, finans piyasaları ile ilgili deneyimlerini de öğrencilerle paylaştı.

BISTLAB, Borsa İstanbul tarafından üniversitelerde seans salonu simülasyon laboratuvarları oluşturup, yüksek lisans, doktora ve sürekli eğitim merkezleri öğrencilerine yönelik eğitimler gerçekleştirilmesine ve finansal okur-yazarlığın yaygınlaştırılmasına katkıda bulunulması amaçlanan proje kapsamında Türkiye’de ilk olarak, 2018 Nisan ayında İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce yerleşkesinde faaliyete geçirildi.