R-Ladies İstanbulun 4. Data Talks Etkinliğin'de, Doç. Dr. Ayben Koy konuşmacılar arasında yer aldı.

Haber Tarihi: 03.04.2019
Üniversitemiz İşletme Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayben Koy, İstanbul'un Kadınlar için ilk R Programlama topluluğu olan R-Ladies İstanbulun 4. sünü gerçekleştirdiği Data Talks Kadınlar Günü etkinliğinde “Fiyat Davranışlarını Modellemek” konulu sunumu ile veri analizi üzerine tecrübelerini ve bilimsel çalışmalarını paylaştı. Fiyat balonlarının tespit edilmesi ve Markov Rejim Değişim Modelleri konularında örnekleri ele alan Koy, veri analizi ve model kurmanın sosyal bilimlerdeki önemine değindi.

Frederique Guegan Tayar - Kaskopilot ve Verilerinin Kullanımı, Pınar Dağ - Veri Gazeteciliği ve Uygulamaları, Evrim Sahan - Orman Ekosiste​mlerinde Farklı Veri Tiplerinin Kullanımı ve Analizi, Dilek Koptekin - Anadolu Neolitik Popülasyonlarının Antik Genom Analizi ve Hande Bitrim’in Mobil Oyun Analitiği konulu sunumlarını gerçekleştirdiği etkinlikte, çok farklı bilim dallarından akademisyen ve sektör profesyonelleri biraraya geldi. Etkinlik, 30 Mart 2019 tarihinde Groupama Sigorta & Emeklilik A.Ş. sponsorluğunda gerçekleşti.