İletişim Topluluğu Modern Çağın Sıra Dışı Gezginini Üniversitemizde Konuk Etti

Haber Tarihi: 26.12.2018
İletişim Topluluğu tarafından modern çağın sıra dışı gezgini adıyla tanınan Efe Tanay üniversitemize konuk edildi.  Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik Sütlüce Yerleşkesi E- 506 numaralı sınıfta gerçekleşti.

Efe Tanay, ilkel Afrika kabile ziyaretlerinden, Budist rahiplerle tapınaklarda yaşadığı anılarına ve sıra dışı vahşi hayvanlarla temaslarına varıncaya kadar bir çok ilgi çekici hikayesini öğrencilere aktardı.  Öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplayan Efe Tanay gezgin olmanın sadece gitmek ve görmek olmadığını gidilen ülkeyi anlamanın gerekliliğini vurguladı. Yerel halk ile iletişim kurabilmenin, gidilen ülkenin doğal güzelliklerinden ziyade yaşam şekilleri, kültürleri, inançları ve daha birçok özelliğini anlamanın gerekliliği üzerinde durdu. Anlayabilmek için ise dilin önemini ve gerekliliğini söyledi.