Hukuk Fakültesi Öğrenci Temsilciliği Ankara’da Eğitim Gezisi Düzenledi

Haber Tarihi: 22.11.2018
İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrenci Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu “Ankara Eğitim Gezisi” etkinliği Hukuk fakültesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğin ilk günü Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri Anıtkabir ziyaret edildi. Hemen ardından Ankara Kalesine kültürel gezi gerçekleştirilerek gezinin ilk günü tamamlandı.
Programın ikinci gününde, Yargıtay ziyaret edildi. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü CİRİT ve Yargıtay Başsavcısı Mehmet AKARCA'dan  Yargıtay' ın işleyişi hakkında bilgiler  alındı.  Yargıtay’dan sonra Hakimler ve Savcılar Kurulu’na geçen gezi heyeti HSK Tetkik Hakimi Ferhat BOYRAZ ve  HSK Genel Sekreter yardımcısı Harun KARAKUŞ'tan Hakimler Savcılar Kurulu'nun işleyişi hakkında bilgiler alındı. İkinci günün sonunda  Anayasa Mahkemesi'nde raportör Mehmet ARI'nın  Anayasa Mahkemesi hakkındaki sunumu izlendi. Aynı zamanda Yüce Divan salonu ziyaret edildi.

Programın son gününde 15 Temmuz günü halkın hür iradesini hiçe sayıp alçakça bombalanan TBMM yerinde ziyaret edilerek şehitler anıldı. TBMM' de Adalet Komisyon Başkanı Hakkı KÖYLÜ’nün ve Anayasa Komisyon Başkanı, eski Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ’ ın sunumları sonrası öğrenciler Hakkı KÖYLÜ ve Bekir BOZDAĞ ve Adana Milletvekili Ahmet ZENBİLCİ ile birebir görüşme fırsatı yakaladı. Geziye katılan öğrenciler son olarak Ulucanlar Cezaevi müzesini de ziyaret etti. Birçok siyasi tutuklunun yargılandığı tarihi cezaevinde öğrenciler tarihe tanıklık etti. Hukuk Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından yapılan Ankara gezisi Hukuk Fakültesi öğrencileri için oldukça verimli geçti. Gezide emeği geçen Öğrenci temsilcimiz Umut Eren ÖZKAN, Beyza ZENBİLCİ, İsmail Emre KARAAĞAÇ, Beyza KARAKAYA, Alp Kaan ÇETİN, Ceren ORDULU, Can AKŞAHİN, Sude DUYAR ve Halil İbrahim MEMİŞ’e teşekkür ederiz.