İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Rusya'da Esti

Haber Tarihi: 21.11.2018
09-11 Kasım 2018 tarihlerinde Rusya Adige Devlet Üniversitesince Maykop’ta düzenlenen Uluslararası Etnik ve Geleneksel Genç Tasarımcılar Moda Defilesine ülkemizden İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü katılmıştır.

Bölüm öğrencilerimizin yanı sıra, Mengen ve Osmaneli Belediyeleri ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü arasında yürütülen projeler kapsamındaki yedi adet giysi ile adı geçen defileye katılan Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü giysileri çok beğeni toplamış ve sertifika belgeleri ile ödüllendirilmiştir.

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Habip Dayıoğlu, defileye katılan 60 adet kurum yanında Rusya’daki üst düzey tasarımcı ve organizatörler ile yakın görüşmeler yapmıştır. Festivali düzenleyen Adige Devlet Üniversitesinin ilgili yetkilileri ile bahsi geçen tasarımcı ve organizatörlerle Adige Devlet Üniversitesinin Rektörünün katılımıyla düzenlenen veda yemeğinde en kısa sürede aynı festivalin İstanbul’da Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümümüzce düzenlenmesi önerilmiş ve bu hususta her türlü teknik ve organizasyon desteğinin verileceği belirtilmiştir.