Çenesinin yarılması, oynamasına engel olamadı; O bir kahraman

Haber Tarihi: 17.11.2014
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin başarılı basketbolcusu Ece Portakal,  çok ciddi bir sakatlık yaşamasına rağmen maça geri döndü, takımını galibiyete taşıdı.

Üniversite öğrencileri arasında basketbolu yaygınlaştırmak ve yeni değerler kazandırmak amacıyla kurulan ÜNİLİG’te maçlar kıran kırana geçiyor. Nitekim ÜNİLİG’in açılışında karşı karşıya gelen İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi bayan basketbol takımlarının maçında da biri ciddi sakatlığa yol açan sert müdahaleler yaşandı.

Fatih Spor Kompleksi’ndeki maçın henüz başında 18 Mart Üniversitesi oyuncularının sert oyunu yürekleri ağıza getirdi. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin yıldız oyuncularından Ece Portakal, rakibinin üstüne uçması ile yere yığıldı.

Çenesi yarılan Ece, kısa bir baygınlık yaşadı. Sağlık ekipleri duruma anında müdahale etti ve Ece’nin yarılan çenesine bandaj yapıldı. Yıldız oyuncunun sakatlığı takımı da oyundan düşürdü ve üst süte sayılar sonrası rakip 18 Mart
Üniversitesi, daha ilk çeyrekte 12 sayılık farka ulaştı.

O anları Ece’ye sorduk:

“İlk yere düştüğümde ne olduğunu anlamadım. Sonra kan birikintisini gördüm ve çok korktum. Bayılmışım. Ayıldığımda bana çenemin yarıldığını söylemediler, fakat bakışlardan anladım. Herkes korkulu gözlerle bana bakıyordu. Sonra gözüm skorboarda takıldı. İlk tedavim yapılana ve ben kendimi toparlayana kadar 12 sayı fark yemiştik. Beni hastaneye götürmek istediler. Takımımı yalnız bırakmak istemedim ve kabul etmedim. Antrenörümüze maça girebilmek için yalvardım.”

Bir süre saha kenarında dinlenen Ece, farkın açılması üzerine; çok ciddi biçimde yaralanmasına rağmen maça girmek istedi. Antrenör Barış Aydın’dan bir süre oynama izni alamadı; Ece Potakal, ısrarını sürdürdü.  Yoğun ısrar sonuç verdi ve çok ciddi yaralanmasına rağmen genç basketbolcu, sakatlandıktan sadece 7 dakika sonra yeniden oyuna girdi.

Ece’nin girmesiyle takım toparlandı. Hırsı takımı da motive etmişti.  İstanbul Ticaret Üniversitesi maçı çevirmeyi başararak, sahadan 62-56 galip ayrıldı.

Oyuna o halde girmek için ısrar etmesini ise genç basketbolcu, şu sözlerle açıkladı:

“Takımın ihtiyacı; beni motive eden oydu. Biz çok iyi bir takımız. Arkadaşlığımız çok güçlü. Takımın bana ihtiyacı vardı, oynamalıydım. İTO’nun üniversitesinin öğrencisi ve sporcusu olmak da benim için ayrı bir motivasyon kaynağı idi.”

Maçtan sonra hastaneye götürülen Ece’nin çenesine ise tam beş dikiş atıldı.

Peki ya hedef? Bunu da sorduk Ece’ye:

“Biz takım olarak başarıya inanıyoruz. Ne de olsa arkamızda İTO gibi, çok güçlü bir kuruluş var. Hedefimiz ÜNİLİG’de şampiyonluk; bunu başaracağız. Yeter ki okuldaki arkadaşlarımız maçlarımıza gelsin ve bizi desteklesin. Her türlü özveriyi göstereceğiz. Tüm takım arkadaşlarıma, antrenörümüz Barış Aydın ve Spor Müdürümüz Kemalettin Diri ve okuluma bana gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ediyorum.”