“Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II”, "Şehir ve Kültür İstanbul" ile “Türk Dili II” Derslerinin Vize Mazeret Sınavları Hakkında

07-08 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II”, “Şehir ve Kültür İstanbul” ile “Türk Dili II” derslerinin vize sınavına giremeyen öğrenciler, mazeret sınavına girebilmek için aşağıdaki işlem sırasını izlemelidir:

1. Mazeret Dilekçesi Başvuru Yeri

“Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II”, “Şehir ve Kültür İstanbul” ile “Türk Dili II” derslerinin vize sınavına, sistemden kaynaklanan bir sorundan dolayı giriş yapamayan/sınavı yarım kalan öğrenciler mazeret sınavına otomatik olarak tanımlanacaklardır. Bu öğrencilerin listesi duyurunun sonunda yer almaktadır. Sistem sorunu yaşadığı halde listede adı olmayan öğrencilerin, bu durumu en kısa zamanda dersin öğretim üyesine mesajla bildirmesi gerekmektedir.

Geçerli bir sebepten dolayı (internet erişim sorunu, bir yakının vefatı, sağlık vb.) vize sınavına giremeyen öğrenciler, mazeret sınavına girebilmek için dilekçe yazmak zorundadır. Bu durumdaki öğrenciler dilekçelerini; Sütlüce Kampüsü’nde, Üniversite Ortak Dersleri Koordinatörlüğüne (B111); Küçükyalı Kampüsü’nde ise İdari Ofis Müdürleri Elif Arısüt ve Tüzem Demir’e (C Blok 4. Kat) teslim edeceklerdir.

Dilekçeler, "Üniversite Ortak Dersleri Koordinatörlüğüne" hitaben yazılacaktır. Dilekçeye, vize sınavına girmeye mani durumun belgesi (ölüm belgesi, sağlık raporu vb.) eklenecektir.

Mazeret sınavına girmek istenilen her ders için ayrı bir dilekçe yazılacaktır. Mesela öğrenci hem “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II” hem de “Türk Dili II” dersinin mazeret sınavlarına girmek istiyorsa iki ayrı dilekçe yazacaktır.

2. Mazeret Bildirme Tarih Aralığı

Mazeret sınavları için başvurular, 11-20 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. 20 Nisan 2018 tarihinden sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Değerlendirme sonucu mazeret sınavı hakkı kazanan öğrencilere sınav ataması, 20 Nisan cuma günü yapılacaktır. Vize sınavında olduğu gibi mazeret sınavı gün ve saati, Uzaktan Öğretim Sistemindeki sınavlar sekmesinden takip edilecektir.

Mazeret Sınavlarının Tarihi ve Saati

“Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II” dersinin mazeret sınavı 25 Nisan 2018 çarşamba günü saat 20.00-20.35 saatleri arasında, tek oturum olarak çevrimiçi (internet ortamında) yapılacaktır.

“Türk Dili II” dersinin mazeret sınavı 26 Nisan 2018 perşembe günü saat 20.00-20.35 saatleri arasında, tek oturum olarak çevrimiçi (internet ortamında) yapılacaktır.

“Şehir ve Kültür İstanbul” dersinin mazeret sınavı 27 Nisan 2018 cuma günü saat 20.00-20.35 saatleri arasında, tek oturum olarak çevrimiçi (internet ortamında) yapılacaktır.

Üniversite Ortak Dersleri Koordinatörlüğü

SİSTEM SORUNU YAŞADIĞI İÇİN MAZERET SINAVLARINA OTOMATİK OLARAK TANIMLANACAK ÖĞRENCİLERİN LİSTESİ

(Aşağıdaki ders listelerinde adı olan öğrencilerin dilekçe yazmasına gerek yoktur.)

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II

ABDULKERİM MENTE