İSTANBUL TİCARET ODASI’NIN ÜNİVERSİTESİYİZ!

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 81 meslek komitesi ve 400 bini bulan üyesi ile Türkiye’nin bütçe gelirlerinin yüzde 43’ünü sağlayan İstanbul Ticaret Odası tarafından kurulmuştur.
Bu yıl 15. Kuruluş Yıldönümünü kutlayan Üniversitemiz İTO’nun gücü ile Doğal Olarak İş Dünyasının Üniversitesidir!

İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileri İTO desteği ile aşağıdaki projelere katılmaktadır:

GİRİŞİMCİ KOÇLUĞU
İstanbul Ticaret Odası Komite Üyeleri ile öğrencilerimizi bir araya getirerek; Komite Üyeleri’nin girişimcilik bağlamında sahip oldukları tecrübe, yetenek ve birikimlerini öğrencilerimize aktarılmasını sağlayan bir projedir.

İHRACATA İLK ADIM PROJESİ
İstanbul Ticaret Odası tarafından firmaları ihracata teşvik amacıyla yapılan programa, ihracat alanında kariyer hedefleyen öğrencilerimizin dahil edilerek donanımlarına katkı sağlamayı amaçlayan projedir.

İTO FUAR TAKIMI PROJESİ
İstanbul Ticaret Odası’nın düzenlemiş olduğu yurtdışı fuarlarının tanıtımını yapmak amacıyla firmaların bu fuarlara katılımını sağlamaya ve öğrencilerimizin iş dünyasıyla bağlantı kurmasına yönelik projedir. Öğrencilerimiz proje kapsamında ülkelerde düzenlenen fuarlara da katılım sağlayabilmektedir.

MECLİS-İ MUHABBET
Her ay İTO’nun ev sahipliğinde yapılan akşam yemeği organizasyonunda İTO Meclis Üyesi işadamları ile öğrencilerimiz ve mezunlarımız bir araya gelmektedir. İş dünyasını yakından tanıma, sektörün ihtiyaç duyduğu iş gücü ve eğitimler hakkında detaylı bilgiler edinmektedirler.

YURTDIŞI FUARLARINA KATILIM
Yıl içerisinde bölüm bazında akademik başarı gösteren öğrencilerimiz; yurtdışında gerçekleştirilen fuarlara İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde katılım gösterebilmektedirler.