Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi

İstanbul Ticaret Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, bilişim teknolojileri alanında önemli bir role sahip olan ve sürekli olarak gelişmekte olan bir merkezdir. Merkez, kuramsal ve uygulamalı bilimsel araştırmalar yaparak elde ettiği bilgi ve teknolojiyi toplumun hizmetine sunmayı amaçlar. Bu kapsamda, yüksek nitelikli eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle kamu ve özel sektör kurumlarıyla işbirliği içerisinde çalışarak, bilişim teknolojileri alanındaki sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirir ve bilimsel bilgilerin yayılmasını sağlar. Ayrıca Merkez, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan rekabetçi altyapılar oluşturmayı ve yüksek nitelikli araştırma çıktıları üretmeyi hedeflemektedir. Sürekli gelişen bilişim teknolojileriyle uyumlu, yenilikçi ve özgün çözümler üreterek, bilgi ve teknolojinin ilerlemesine öncülük etmeyi amaçlar. Toplumun dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunarak, bilgiye erişim ve teknolojiyi kullanma konusunda öncü bir kurum olmayı hedefler.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin faaliyetlerine genel bir bakış;

• Araştırma ve Geliştirme Projeleri: Merkez, bilişim teknolojileri alanında yapılan araştırma ve geliştirme projelerine öncülük eder. Bu projelerin sonuçları, sektördeki güncel ihtiyaçlara yönelik çözümler sunar. Ayrıca, geliştirilen çözümleri uygun platformlarda yayımlar.
  • Eğitim Programları: Bilişim teknolojileri alanında uzmanlaşmak isteyen bireyler için çeşitli eğitim programları düzenler. Bu programlar, sektördeki yeni gelişmeleri takip eden ve uygulamaya dönük beceriler kazandıran içeriklere sahiptir.
  • Danışmanlık Hizmetleri: Kamu ve özel sektör kurumlarına bilişim teknolojileri alanında danışmanlık hizmetleri sunar. Bu hizmetler, kurumların mevcut sistemlerini optimize etmelerine ve yenilikçi çözümler geliştirmelerine yardımcı olur.
  • Seminer ve Etkinlikler: Bilişim teknolojileri alanındaki güncel konuları tartışmak üzere seminerler ve etkinlikler düzenler. Bu etkinlikler, sektördeki profesyonellerin bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşımını sağlar.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, bilişim teknolojileri alanında önemli bir role sahip olmaya ve toplumun dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunmaya devam edecektir.

ETKİNLİKLER

Birşey Bulunamadı