Klasik Türk İslam Sanatları ve Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğundan Anlamlı Proje

Haber Tarihi: 13.04.2018
Klasik Türk İslam Sanatları Topluluğu ve Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu gerçekleştirdikleri “Kardeş Eli” projesi kapsamıyla üniversitemizde kermes açtı. Öğrencilerin bizzat kendilerinin yapmış olduğu yiyecekleri satarak elde edilen gelir ile topluluk üyeleri Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Işıklar Köyünde bulunan Şehit Muhammed Binici İlkokulu’nu tadilat etti ve öğrencilerin temel ihtiyaçlarını giderdi.

Klasik Türk İslam Sanatları ve Türk Dünyası Araştırmaları topluluğundan 5 öğrenci Erzurum’a giderek bir hafta boyunca okulun tadilatında görev aldı. Elektrik tesisatı, boya badana, yerlerin halıfleks kaplaması, soba kurulumu ve milli levhaların asılması gibi birçok işte görev aldılar ve yapımını üstlendiler. Ayrıca topluluk üyeleri kermesten toplanan yardımla 42 öğrencinin kılık kıyafet ve temel kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı. Topluluk üyeleri topladıkları kitaplar ile okulda kütüphane kurdular ve kütüphaneye 2017 yılında PKK mensuplarının gerçekleştirdiği saldırıda gösterdiği kahramanlıkla faciayı önleyen ve şehit olan Fethi Sekin’in adını verdiler. Ayrıca topluluk üyeleri okula bilgisayar ve projeksiyon yardımında da bulundu. Topluluk üyeleri gerçekleştirdikleri “Kardeş Eli” projesini şu sözlerle değerlendirdi: “ Gerçekleştirdiğimiz bu projede hedefimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan kardeşlerimizin vatanını, bayrağını, milletini tanıyarak büyümesi ve batıda ki öğrenci kardeşlerimizle eşit derecede eğitimini tamamlaması”