Adli Tıp ve Hukuk Konferansı Gerçekleşti

Haber Tarihi: 26.03.2018
Hukuk Akademisi Topluluğu ve Hukuk Fakültesi öğrenci temsilciliğinin ortak düzenlediği “Adli Tıp ve Hukuk" konferansı Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Konferans, Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından oldukça ilgi gördü ve katılım oldukça yoğundu.

Konferansta günlük yaşamda karşılaşılan problemler, adli tıp ve hukukun kesiştiği noktalar uzmanlar tarafından tartışıldı. Konferansa ev sahibi ve panel başkanı olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kayıhan İçel, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Alkan, Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta adli tıp ve hukukun birleştiği alanlar ve mevcut sorunlar ele alındı. Kimysal hadım, kadavra defin işlemleri, otopsi, sağlık personelinin hukuksal ve cezai sorumlulukları gibi konular tartışıldı.