Ulu Önder Atatürk üniversitemizde anıldı

Haber Tarihi: 13.11.2017
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde törenlerle anıldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve öğrenci topluluklarının ortaklaşa düzenlediği ve Sütlüce Yerleşkesi ile Küçükyalı Yerleşkesinde eş zamanlı gerçekleşen törenler saat 9.05’te, Atatürk ve şehitler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na o sırada yerleşkelerin bulunduğu bölgelerde yoldan geçen vatandaşlar da eşlik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yapılan konuşmalarda, Ulu Önder’in vatanın düşman işgalinden kurtarılışındaki ve cumhuriyetin kuruluşundaki eşsiz rolünden bahsedildi; silah arkadaşları ve vatan uğruna yakın zamanda hayatlarını kaybedenler dahil tüm şehitler saygıyla yad edildi.