TİCARET’ten bölgesel bir işbirliği daha

Haber Tarihi: 05.10.2017
İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni önce bölgesel ardından da küresel bir yükseköğretim kurumu olma hedefine yaklaştıran önemli bir uluslararası anlaşma daha imzalandı.  Ticaret ile Amman Ticaret Odası Eğitim Akademisi, Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı’nın da bulunduğu törende imzalanan protokolle, akademik alanda işbirliği yapmayı kabul etti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, global bir üniversite olma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Global üniversite olma yolunun önce ‘’bölgesel üniversite’’ olmaktan geçtiği inancıyla, uluslararası bölgesel işbirliklerine bir yenisi daha eklendi. İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Amman Ticaret Odası Eğitim Akademisi, akademik işbirliğine yönelik protokol imzaladı.

Ürdünlü Bakan da katıldı

İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni ‘’bölgesel üniversite’’ konumuna daha da yaklaştıran protokol,  İTO’ya ait Cemile Sultan Korusu’nda imzalandı. İmza törenine Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı Yaurub Al Qudah, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Mütevelli Heyet Başkanvekili Hasan Erkesim, Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Baz ile Prof. Dr. Özgür Çengel ve Genel Sekreter Prof. Dr. Murat Kasımoğlu, Ürdün heyeti olarak ise Ürdün Ankara Büyükelçisi Sinan Al Majali, Amman Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Senatör Issa Murad, Amman Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Amman Ticaret Odası Eğitim Akademisi Direktörü Dr. Waseem Al Hadad ile Ürdünlü yetkililer katıldı.

Akademik işbirliği

İstanbul Ticaret Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, Amman Ticaret Odası Eğitim Akademisi adına Başkan Senatör Issa Murad’ın imzaladığı işbirliği protokolü, akademik alanda bir dizi işbirliği yapılmasını öngörüyor. Protokolde işbirliği yapılacak başlıklar şöyle sıralanıyor:

Stajyer değişimi, akademisyen ve eğitmen değişimi, onaylanmış eğitim derslerinin tanınması, akademik bilgi ve materyal değişimi, akademik çalışma programları düzenlenmesi, ortak konferans, çalıştay ve sempozyumlar düzenlenmesi, ortak akademik projeler geliştirilmesi ve ortak CFO programları açılması.

Cemile Sultan Korusu’na hayran kaldılar

İstanbul Ticaret Üniversitesi ile imzalanacak protokol için İstanbul’a gelen Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı Yaurub Al Qudah ile Amman Ticaret Odası heyeti, imza töreninin yapıldığı Cemile Sultan Korusu’na hayran kaldılar. Ürdün heyetinde yer alanlar, Cemile Sultam Korusu’nun eşsiz boğaz manzarası eşliğinde bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.