En anlamlı tören

Haber Tarihi: 25.05.2017
Üsküdar Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören ve mezuniyet aşamasına gelen zihinsel engelli gençler, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde temsili de olsa cüppe giydi ve kep attı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, engelli gençlere yönelik önemli bir sosyal sorumluluk projesinin üçüncü ayağını gerçekleştirdi. Gelenekselleşen Engelli Öğrenci Temsili Mezuniyet Töreninin üçüncüsü, Küçükyalı Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üsküdar Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nden (Okulu) mezun olan zihinsel engelli 25 genç, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde, bir günlüğüne üniversiteli oldu. Üniversite okuma şansları olmayan gençlere önce Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç.Dr.R.Gülay Öztürk ile Mücevherat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. H.Haluk Selim tarafından dersler verildi. Gençler, ilk derste reklamcılık, sonraki derste ise mücevheratta kullanılan taşlar konusunda dersler aldılar. Dersler süresince aktif bir katılım sergileyen gençlerin, oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

GELENEKSELLEŞEN TÖREN

Temsili mezuniyet törenine üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri, Üsküdar Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) idarecileri ve bir günlüğüne üniversiteli olan gençlerin aileleri katıldı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Baz, törende yaptığı konuşmada, üniversite olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerinin destekçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı ve gençlere hitaben ‘’Sizler bizim zenginliğimizsiniz. İyi ki varsınız.’’ dedi.

ÜNİVERSİTEYE TEŞEKKÜR

Üsküdar Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sabriye Sevil Yiğiter ise okulda yaptıkları çalışmaları anlattı ve “4 yıl boyunca verdiğimiz eğitim ve destekle gençleri topluma; çalışabilen birer birey olarak kazandırmayı amaçlıyoruz. Bizden mezun olup çalışma hayatına atılan, kendi hayatını kazanan pek çok genç olması bizleri mutlu ediyor. Tüm dünyada benzer durumdaki insanların arasından işadamı, yönetici, sanatçı hatta akademisyen olanlar var. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin yönetimine anlamlı destekleri için çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

GÖSTERİ YAPTILAR

Temsili mezuniyet töreni öncesi Üsküdar Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören gençler hazırladıkları piyesleri izleyicilere sundular. Tiyatro gösterisinden sonra da okulun folklor ekibi çeşitli yörelere ait halk danslarından bir demet sundu. Öğrencilerin öğrenimleri süresince yaptıkları el sanatları ürünleri de fuaye alanında sergilendi.  Eserler, sergiyi gezenlerde büyük hayranlık uyandırdı.

DUYGUSAL ANLAR

Temsili mezuniyet töreninde 25 engelli genç, başarı belgelerini almak ve kep atmak için tek tek sahneye çağrıldı. İsimlerine hazırlanmış belgelerini alan gençlerin mutluluğu salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Keplerin hep birlikte havaya fırlatılmasıyla oluşan coşku salonda bulunan ailelere de yansıdı.