“Değişen Dünya Dengeleri ile Türkiye’de Ekonomik ve Finansal Görünüm ve Beklentiler Zirvesi” Gerçekleşti

Haber Tarihi: 06.03.2017
   Üniversitemizin aktif topluluklarından olan Bankacılık ve Finans Topluluğu geçtiğimiz haftalarda “Değişen Dünya Dengeleri ile Türkiye’de Ekonomik ve Finansal Görünüm ve Beklentiler Zirvesini” gerçekleştirdi.

Bankacılık ve Finans Topluluğu’nun düzenlediği ve üniversitemizin ev sahipliği yaptığı  zirvede değişen dünya dengeleri ile ekonomik ve finansal görünümler konuşuldu, beklentiler tartışıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren rektörümüz Prof. Dr. Nazım Ekren “Ticaret Üniversitesi bu tür etkinliklere önem veriyor. Bankacılık ve Finans Topluluğu üniversitemizdeki en aktif topluluğumuz. Her sene geleneksel olarak finansal ve ekonomik görünümü, dünyada değişen dengeler ile beraber  ele alarak muhtemel ihtimalleri tartışan değerlendiren bir sürecin mimarı olagelmiştir.” dedi.

İki oturumdan oluşan zirvenin ilk oturumunda Bloomberg HT sunucusu Barış Esen moderatör olarak oturumu başlattı ve öncelikle  T.C Merkez Bankası Araştırma ve Merkez Politikaları Genel Müdür Yardımcısı Dr. Deren Ünalmış’a sözü verdi ardından BDDK Bankacılık Başuzmanı İlker Koç, “Ekonomik Görünüm ve Beklentiler” konu başlığı ile Türkiye’nin ekonomisini değerlendirdi ve beklentiler tartışıldı. Konuşmacılar, katılımcıların yoğun ilgi ile sorduğu sorulara cevap verdikten sonra oturum sona erdi.

Günün ikinci oturumu ise Bloomberg HT Kıdemli Analisti Güzem Yılmaz moderatörlüğünde devam etti. Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz’ün bilgi birikimlerini paylaşmasının ardından Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Gökhan Şen, Ziraat Portföy Genel Müdürü Hakan Eryılmaz ve GP Trust Finansal Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Kurucu Ortağı Pınar Eczacıbaşı da finansal görünüm ve beklentileri değerlendirdi, bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Farklı üniversitelerden öğrencilerin katılımıyla üniversitemizin tanıtıldığı zirve yoğun ilgi ve başarı ile sona erdi.