Öğrenciler İK Profesyonelleriyle Buluştu

Haber Tarihi: 09.06.2014
“İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin desteğiyle üniversitemizin Kariyer Planlama Merkezi Müdürlüğü ve Birlikte İK  Yöneticileri Derneği tarafından organize edilen “Temel İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifika Programı”,
24 Mayıs 2014-31 Mayıs 2014
tarihleri arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine sosyal sorumluluk kapsamında ücretsiz gerçekleştirildi.”

Birlikte İK Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş’ın da yer aldığı programda, farklı sektörlerdeki İK Profesyonelleri öğrencilerle buluştu. Programa; Medical Park Hastaneler Grubu Kariyer Yönetimi ve İnsan Kaynakları Gelişimi Grup Müdürü Hüseyin Yavuztürk,  Koçluk ve Örgütsel Gelişim Profesyoneli Hüseyin Çırpan,  Faruk Güllüoğlu İnsan Kaynakları Grup Müdürü Ali Bektaş ve Aydınlı Grup İnsan Kaynakları Müdürü Turgay Çavdar katıldı.

04 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilen sertifika töreninde, programı başarıyla tamamlayan 40 öğrenciye sertifikaları sunuldu.

Sertifika töreninde konuşan Birlikte İK Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş, İK’nın önderlik yapması gereken çok konu olduğunu, özellikle de İK yöneticileri olarak bilginin zekatını vermekle yükümlü olduklarını ifade etti. Öğrencilere hayatlarında muhakkak mutlu olacakları işi seçmelerinin önemine vurgulayan Ali Bektaş, iş hayatında başarılı olabilmenin mutlu insan olmaktan geçtiğini belirtti.  Ayrıca öğrencilere kariyer basamakları hakkında da ipuçları verdi.

Sertifikasını alan son sınıf öğrencilerinden Huri Özbayram, bu buluşma sonrası mesleklere ve iş hayatına bakışının değiştiğini ve geleceğine dair artık daha net karar verebileceğini iletti.  Psikoloji son sınıf öğrencisi Rana Demirören ise, İK profesyonelleriyle buluşmanın kendileri için çok iyi bir deneyim olduğunu ifade etti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde gerçekleştirilen program, öğrencilerin yoğun talebi üzerine yeni dönemde tekrar tasarlanacak.